Vesalan yläasteen koulu Ruokavisan loppukilpailuun!

RuokavisaVesalan yläasteen koulu on mukana valtakunnallisen Ruokavisan finaalikolmikossa. Muut loppukilpailussa mukana olevat koulut ovat Kuulammen koulu Tyrnävältä ja Lyseonmäen koulu Heinolasta.

Loppukilpailu kisataan 26.3. Messukeskuksessa, Lähiruoka&Luomu –messujen yhteydessä Ruokatiedon näytöskeittiössä. Loppukilpailun ennakkotehtävänä kilpailujoukkueet suunnittelevat kolmen ruokalajin ateriakokonaisuuden, jonka he voisivat tarjota esimerkiksi ystävilleen. Suunnittelussa tulee huomioida ruoan vastuullisuus sekä kevään teemat, paikallinen hyvinvointi ja taloudellinen vastuu.

Näytöskeittiöfinaalissa joukkueet valmistavat ateriakokonaisuuden yleisön ja tuomariston edessä. Tuomarit arvioivat suoritusta kokonaisvaltaisesti, joten lautaselle päätyvän lopputuloksen lisäksi arvioidaan menun eheyttä, keittiötyöskentelyä ja siisteyttä, yhteistyötaitoja ja ryhmähenkeä.

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu uusi ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa on vuosittain vaihtuvat teemat. Visan tavoitteena on tutustuttaa nuoret ruokaketjun vastuullisuuteen pellolta pöytään, lisätä ruuantekijöiden arvostusta sekä vahvistaa nuorten osaamista vastuullisina kuluttajina.

Comments are closed.