Syksyn eläinkerhot käynnistyneet Vesalan yläasteen tropiikissa

Vesalan eläintarhalla on vilskettä hiljaisen kesäkauden jälkeen

Madonna on tullut meille tänä syksynä.

Madonna on tullut meille tänä syksynä.

Lastanläiske lattialla kuuluu, kun uudet 4-luokkien leäinkerholaiset siivoavat kasvaria ensimmäisen kerhokerran päätteeksi. Marsujen hoidosta aloitettiin ja gerbiilien pitelyä harjoiteltiin. Ensi kerraksi toivotaan jo käärmeen käsittelyä.

Eläintieteilijä, herpetologi Jarmo Saarikivi kävi syksyn aluksi selvittämässä viljakäärmeemme sukupuolen ja sen seurauksena Viljan nimi on nyt  korjattu Viljamiksi. Hän myös ”määräsi” suurimman osan eläimistämme hoikentavalle ruokavaliolle.

Vilja määritettiin Viljamiksi asiantuntijan ja sondin avulla.

Vilja määritettiin Viljamiksi asiantuntijan ja sondin avulla.

Viime keväänä vanhuuttaa kuolleiden chinchillojen jättämää aukkoa korjaavat uudet tulokkaat. Tintin, Peltsin ja Nöpön seuraksi tuli tänä syksynä luppakorvakani, Madonna. Nelivarvaskilpikonna Matildan koppia ja elämää jakaa uljas Fasu. Alun hämmennyksen jälkeen molemmat suhtautuvat toisiinsa selvästi lämmöllä.

Kasvarillamme on paljon touhua kun lukukäysi käynnistyy: Maanantaisin koulutetaan uusia eläinhoitajia 7-luokkalaisista. n 15 innostunutta oppilasta haluaa oppia eläintenhoidon salaisuuksia.

Tiistaisin jatkavat viime vuoden 4-5-luokkalaiset Tiian ja Rebecan johdolla. Tänä torstaina aloitti uusi 4-luokkalaisten kerho Mariannan ja Nicolinan luotsaamana.

Kahvin kastelua ja lattian pesua.

Kahvin kastelua ja lattian pesua.

Syyslomalla pidetään 4 päivää eläinkerhoa 3-5-luokkalaisille yhdessä alueen nuorisotyön kanssa. Ilmoittautuminen on käynnistynyt kouluun lähetettyjen ja nuorisotalon tiedotteiden perusteella.

Nuorisotalo on kouluttanut yläasteen oppilaista pienryhmäohjaajia. Koulutuksen turvin he osaavat suunnitella kerhon sisällöt ja vetää kerhoja. Biologian opettajat ja nuorisotyöntekijät varmistavat taustalta.