Opetusmateriaaleja

KASVARISOPIMUS

Koulumme kasvihuoneessa noudatetaan tiukasti eläinsuojelulain määräyksiä eläinten pidosta.
Hoitoeläimiä hoidetaan lajista riippuen kahden – neljän hoitajan ryhmissä.

Jokaisen eläinhoitajan tulee käydä kasvarilla päivittäin ja huolehtia seuraavista asioista: eläimillä tulee olla riittävästi ruokaa, raikasta vettä ja puhdas ”koti”. Joiden lajien ”koti” siivotaan päivittäin, joillakin harvemmin. Lisäksi eläimen kanssa tulee seurustella lajille sopivalla tavalla.

Oman hoitoeläimen ympäristö pitää pitää siistinä: pöytä puhtaaksi ja irtoroskat pois lattialta. Lattian pesusta huolehtivat siistijät kerran viikossa, mutta pesun jälkeen ja muina päivinä oppilaat lanaavat lattian puhtaaksi ja kuivaksi. Tarvittaessa hoidetaan myös kasveja.

Kasvari on eläinten koti: siellä ei saa juosta, riehua eikä mellastaa, eikä sinne saa tuoda luvatta kavereita. Kaikenlainen kiusaaminen ja ”pomottaminen” ovat ehdottomasti kiellettyä.

Kasvarilta ei voi jäädä pois ”noin vain kyllästyessään”. Eläintä ei koskaan voi jättää. Jos jostain syystä työskentely kasvarilla tulee ylivoimaiseksi, hoitajan tulee keskustella asiasta kasvarilla olevan aikuisen kanssa, selvittää syyt mahdolliseen luopumiseen ja laatia suunnitelma siitä, miten eläimen hoito järjestetään tulevaisuudessa.

SITOUDUN NOUDATTAMAAN KASVARISOPIMUSTA

Nimi:

Lapseni saa työskennellä kasvihuoneella: