Hyvää Joulua ja Uutta vuotta 2017

Vauhdikas syksy on takana Kasvarilla. Ensimmäisen kerran eläintenhoitajiksi on kouluttautunut 6-luokkalaisia mahtavalla innolla.

Uusia eläinasukkaitamme ovat kummitussirkat, venäjänkääpiöhamsteri, Nappi sekä nyt 5 kuukauden ikäiset uudet kukko ja kana. Ne saivat nimikseen Alfa ja Hilda. Hilda on erittäin pidetyn nyt syksyllä eläkkeelle jääneen koulunkäyntiavustajan kaima.

Koko sykyn on ollut käynnissä 2 eläinkerhoa alakoululaisille, syyslomalla pidettiin Nuorisoasiainkeskuksen johdolla eläinleiri 3-5-luokkalaisille meidän oppilaiden toimiessa leirinohjaajina.

Viime keväänä aloitetty biologinen torjunta on onnistunut hyvin ja mitään myrkkyjä ei ole tarvinnut käyttää kasvinsuojelussa. Tällä linjalla jatkamme. Erityisen tehokas villakilpikirvoille on ollut amerikanleppäpirkko.

Parhaillaan vietämme jo toista kertaa Kasvarin yötä. Aktiivihoitajat yöpyvät koululla ja puuhailevat eläinten hoidon parissa ja paljon muussakin yön mittaan.

Hyvää Joulua ja Uuutta Vuotta kaikille seuraajillemme toivotamme opetusviraston joulutervehdyksellä, jossa pääosassa ovat meidän kasvarin eläimet.