Neitokakadut

kakadu

Neitokakadu

Tieteellinen nimi: Nymphicus hollandicus

Ruotsinkielinen nimi: Nymfparakit

Englanninkielinen nimi: Cockatiel

Habitaatti: Elää Australian kuivilla alueille, mutta kuitenkin aina veden lähettyvillä.

Käyttäytyminen: Käyttävät kommunikoinnissa näyttävää töyhtöään. Vaikka neitokakadut kesyyntyvät melko helposti, meidän kakadut eivät tule kädelle. Kuten useimmat eläimistämme, nekin ovat tulleet meille pitovaikeuksien vuoksi emmekä tiedä niiden varhaisista vaiheista paljoakaan. Kaikki kakadumme ovat vapaina kasvihuoneessa.

Ravinto: Neitokakadut syövät papukaijoille tarkoitettua siemenseosta, ja roiskivat siemeniä ahkerasti ympäriinsä. Neitokakadu kaipaa päivittäin myös tuoreruokaa: salaattia, porkkanaa, omenaa ja muuta tuoreravintoa. Yksin tai hyvin pienessä parvessa elävä neitokakadu on herkästi hyvin nirso mutta hirssintähkät ovat niiden herkkua ja terveellinen makupala.

Koko: Neitokakadumme ovat n. 30 cm mittaisia pyrstöineen.

Keski-ikä: Lemmikkeinä n. 12 vuotiaaksi, luonnossa yli 20 vuotiaiksi
lintu1