Actiontrack- spelet för elever i åk 7 i Åshöjdens Grundskola

Jag har introducerat Actiontrack- spelet för elever i åk 7 i Åshöjdens Grundskola med en kort bana i skolans närområde.De sökte upp 7-8 gps-kontroller med sina egna mobiler och fick frågor som handlade om det som vi gått igenom under engelskalektionerna (ord, verb). De skulle också dramatisera något enligt instruktioner på engelska och ta ett foto av scenen. Spelet räckte ca 1h och följande lektion gick vi igenom svaren och tittade på fotona.

Eleverna tyckte att det var roligt, förutom en grupp som blev ”utkastad” ur spelet och måste börja från början. Mobilen fungerade inte som den borde. Vi märkte alltså att minst 2 elever/grupp borde vara inloggade i spelet ifall en mobil slutar fungera. En annan grupp hittade inte heller den sista kontrollen trots att de befann sig på rätt ställe. Men annars fungerade allt som det skulle och eleverna vill absolut vara med om ett nytt spel.

Christina Granholm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *