Suomenlinnan ala-asteella oppilaat luovat historiapeliä

Suokin peli_lasten kysymykset historiasta

Suomenlinnan ala-asteen koululla oppilaat rakentavat Suomenlinnan historiaan pohjautuvaa mobiilia peliä. Pelin kehittäminen lähtee tutkivan oppimisen ajatuksesta. Oppijat opiskelevat aihealueeseen liittyviä asioita ja jakavat osaamisen muille alueella liikkuville lapsille pelin avulla. Peliin rakennetaan kehyskertomus ja tarina sekä roolihahmot. Lisäksi peliä tulee tukemaan vahvasti animaatiot, joita on tuottamassa Mediakasvatuskeskus METKA ry.

Pelin kehittäminen aloitettiin historian oppitunnilla. Oppitunti alkoi historian tunnilla. Tunnin päätteeksi oppilaat miettivät kuulemastaan kysymyksiä, jotka voidaan sijoittaa Suomenlinnan alueelle. Kysymykset käytiin sijoittamassa Suomenlinnan alueelle käyttäen Grafetee-paikkatietosovellusta. Kuva yllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *