Toimintavuoden käynnistyminen Kallion ala-asteella 11.8.2016

Helsingin koulujen lukuvuosi 2016-17 käynnistyi to 11.8. aurinkoisissa merkeissä. Samana päivänä aloitettiin myös iltapäivätoiminnan toimintavuosi.

piha

Kallion ala-asteen koululla koulupäivän jälkeen opettajat ohjasivat oppilaat koulun piha-alueelle, missä iltapäivätoiminnan ohjaajia sekä Kallion seurakunnalta että leikkipuistosta oli lapsia odottamassa ja ohjaamassa oikeaan paikkaan. Seuraamme Kallion seurakunnan ekaluokkalaisten iltapäivätoiminnan aloitusta Kallion seurakunnan toiminnassa. Toisluokkalaiset oli jo ohjattu itsenäisesti omaan tuttuun ryhmään ja ensimmäisenluokan oppilaita ohjasi jo kokosi ohjaaja Arja.

Tilanne tuntui lapsia hieman jännittävän ja tukea sai kavereilta.

Teemu uusi

 

  1. luokkalainen Teemu kertoi, että iltapäivätoiminnan aloittaminen vähän jänskättää. Mukana oli kuitenkin muutama kaveri päiväkodista ja eskarista. Äiti oli myös Teemua saattamassa.

Koulun pihalta siirryttiin seurakunnan tiloihin Arjan saattamana. Matkalla on muutama tien ylitys ja lapsia oli ohjaamassa myös raitaritari sekä poliisi.

naulakko

Iltapäivätoiminnan tilassa lapset asettivat tavaransa naulakoihin ja sen jälkeen heitä kutsuttiin nimellä ja neuvottiin ”omalle paikalle”. Kun kaikki lapset olivat paikkansa löytäneet, ohjaajat aloittavat tuokionsa. Ensimmäisenä puhuttiin kolmesta tunteesta.

nallet uusi

Nallet Hunaja ja Pipari aloittivat myös uuden toimintakauden uusien lapsien kavereina.