Lasten turvallisuusiltapäivä Haagassa

Helsingin opetusviraston syksyllä järjestämässä verkostokokouksessa Haagan eri iltapäivätoiminnan ryhmät sopivat yhteisestä turvallisuusiltapäivästä alueellisen yhteistyön merkeissä.

 Lasten turvallisuusiltapäivä järjestettiin Pohjois-Haagan leikkipuistossa torstaina 5.11.2015 ja se tavoitti toista sataa koululaista eri puolilta Haagaa. Myös pienempiä osallistujia oli mukana vanhempiensa kanssa.

Haaga 1

Hakavuoren iltapäiväkerho järjesti paikalle Helsingin poliisi- ja pelastuslaitoksen edustajat ajoneuvoineen. Poliisit ja pelastajat huomioivat lapset hyvin ja kertoivat näille työstään, varusteistaan sekä ajoneuvoistaan. Nuorimmat esimerkiksi varkauksiin syyllistyneet kyydittävät poliisiautossa olivat olleet vasta 8-vuotiaita eli samanikäisiä kuin monet turvallisuusiltapäivään osallistuneet lapset.

Haaga 2 Haaga 3

 

Leikkipuisto Pohjois-Haaga oli sopinut paikallisen Lions Clubin kanssa grillauksesta, ja lapset herkuttelivatkin rastiradan ja leikkien lomassa muun muassa makkaralla. Pohjois-Haagan ala-asteen koulun iltapäiväkerhon ja IltisKidsin järjestämällä kantosiderastilla lapset oppivat, milloin ja miksi kantositeen tekeminen on tärkeää, ja harjoittelivat siteen tekemistä käytännössä. Lisäksi lapset pääsivät kirjaamaan ylös ajatuksiaan turvallisesta iltapäivätoiminnasta sekä harjoittelemaan hätäpuhelun tekemistä.

 

Haaga 4

Iltapäivä oli kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut ja lapset tykkäsivät; kotimatkalle lähdettäessä saatiin mukaan vielä herkkutikkarit.

Uusia yhteistyötempauksia odotellessa kivaa loppuvuotta kaikille!

 

T. Hakavuoren iltapäiväkerho, Leikkipuisto Pohjois-Haaga, Pohjois-Haagan ala-asteen koulun iltapäiväkerho ja IltisKids, Tönön iltapäiväkerho